De route

Op 25 juli 2015 vertrekken wij op de fiets naar Venetië. Dit doen we aan de hand van de Reitsma’s Route naar Rome die we tot Venetië fietsen. Over het algemeen zullen we de GPS route gebruiken, de boekjes hebben we aangeschaft als ondersteuning en naslag.

Omdat de Arlbergtunnel dicht is voor onderhoud gaat het autoverkeer via de Arlbergpaß, waar de fietsroute ook over gaat. Daarom geldt er richting Italië een fietsverbod tussen Langen am Arlberg en de pashoogte. Omdat wij alles fietsend willen afleggen gaan wij een nieuw deel van de Reitsma route proberen. Deze staat nog niet in een boekje beschreven, maar de GPS bestanden zijn er wel al van beschikbaar. Deze route is 100 km langer dan de oorspronkelijke route maar volgens www.reitsmaroutes.nl (nog) mooier, rustiger en lichter dan de huidige route.

Ik (Bas) ben 2 jaar geleden vanuit Zuid-Frankrijk teruggegaan met de bus van cycletours. Ik heb hier goede ervaringen mee gehad. Je hebt niet het gedoe op een vliegveld. Dat is ook de reden waarom wij deze keer ook voor cylcetours gekozen hebben. We vertrekken op 15 augustus 2015 vanaf Verona naar Utrecht. Als we tijd genoeg hebben fietsen we van Venetië naar Verona om de bus te halen (ongeveer 120 km).

IMG_1493-02

Een gedachte aan “De route

  1. Frank Domingo

    Hallo Fietsreizigers ( Bas en Jens),

    Ik kijk elke dag naar jullie verhaal met bijhorende foto’s (lezen en foto’s bekijken)! Ik vind zo bijzonders van jullie een verhaal met foto’s in jullie fietsvakantie-album schrijven/maken. Je doet elke dag bijwerken, dat vond ik echt prachtig. Soms moet ik lachen, dat jullie soms geen zin om te koken, maar gewoon naar héérlijk Duitse restaurant met behorende veto pul bier !!! Geweldig vind ik. Want vroeger toen ik jong was, was hetzelfde. Ik was vroeger bij Gardameer bij Sereno, en heeft prachtige uitzicht grote meer Gardameer vanuit mijn camping uitzicht. Dus geen veto Duits pul bier, maar italiaanse bier….hahahaha. Nou ik wens jullie een plezier fietsvakantie dagen, en fijne vakantie toe. Soms werkt internet GPS verbinding niet, begrijp ik jullie best. Maak een leuke verhaal in dit album. Groet Frank uit Arnhem (Heijenoord)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *