Dag 5, 29 juli 2015: Bingen am Rhein – Heidelberg

Bedankt voor alle leuke reacties!

We hebben er een standaard van gemaakt om iedere ochtend om 7.00 uur op te staan en om te vertrekken wanneer we klaar zijn. Vandaag was dit wederom rond 9.00 uur.

De dag begon vanochtend droog, maar nadat we onze spullen net hadden ingepakt begon het te miezeren. Het was niet hinderlijk, maar het maakte het wel wat frisser.

Na 45 kilometer fietsen hield het eerste deel van de route, op de GPS, op en moesten we de volgende inladen. Tot onze verbazing stuurde deze ons over een pondje heen, terwijl het routeboekje aangaf gewoon de weg te volgen. Na een paar minuten werd duidelijk dat het al de ‘nieuwe’ route was die vanaf 2016 in het routeboekje komt te staan. Deze proberen wij uit omdat er een bepaald deel van de Alpen afgesloten is voor fietsers.

Rond 14.00 uur begon het helemaal op te klaren, van bewolkt en regenachtig naar volle zon met wat wolkjes. Ook werd het toen is tijd om te gaan kijken naar een camping. Helaas bleek het gebied waar wij fietste niet echt toeristisch te zijn, waardoor we door moesten fietsen naar een camping 35 kilometer verderop in een stadje. Uiteindelijk hebben we ongeveer 130 km gefietst, voor ons gevoel te veel.

Op de camping begonnen we rustig met het opbouwen van de tenten om daarna te gaan douchen. Het douchedeel was wat vreemd voor ons omdat alles vrij open is en het geïmproviseerd in elkaar zit, al deed de warme douche goed zijn werk.

Voordat we aankwamen op de camping hebben we eerst nog boodschappen gedaan. Heerlijke verse groenten en champignons als gezonde maaltijd, hierbij nog rijst en een lekker sausje.

Helaas was mijn licht gewicht stoeltje, uit China, gisteravond stuk gegaan. Deze heeft Jens weer functioneel weten te maken!

De avond zijn we nu aan het afsluiten met een biertje voor onze tent, aan het water.

IMG_1730

IMG_1735

IMG_1747

IMG_1751

IMG_1760

IMG_1773
IMG_1780

IMG_1782

4 gedachtes aan “Dag 5, 29 juli 2015: Bingen am Rhein – Heidelberg

 1. Camping Warnsborn

  Wij volgen jullie op de voet. Volgens mij hebben wij hier iets meer buien gehad dan jullie. Onze fietsvakantie gasten zijn heel erg blij met de bar/bieb die jullie verbouwd hebben. Nu ervaren jullie zelf hoe het is om een mooie doge ruimte te hebben om te zitten en eten. Misschien komen jullie nog met goeie ideeën terug 😉 Veel succes verder!

 2. Diana

  Wauw wat zijn jullie al ver zeg! En Bas jouw stoeltje zeker via Aliexpress besteld? hmmmm, maar gelukkig is Jens ook nog handig. Die kan met touwtjes, elastiekjes en plakband van alles weer in orde krijgen 🙂 (altijd al zo geweest…). Het weer ziet er ook beter uit vanaf nu voor jullie. Ook ik volg jullie op de voet, en wat fijn dat dit zo kan! Fijne dag, veel succes!

 3. Opa Geurts

  Hoi Bas en Jens zijn jullie weer een flink stuk verder en de zon tegemoet en de bergen die komen nog. Wij Oma en ik volgen jullie we kijken elke dag en zijn benieuwd naar het dagboek met de foto’s. Maar die regen die wij hier gisteren in Uden hebben gehad is zo te zien aan jullie voorbij gegaan en maar goed ook want het was geen regen buien maar stort regen. En op naar het verslag van dag 6 Goede reis.

 4. Herman

  Ik volg jullie ook dagelijks via de site!
  Ik kijk uit naar de verslagen van de bergetappes, dit zijn nog maar vlakke stukken langs de Rijn. Al waaier-vorming gehad met z’n tweeën?
  Voor de volledigheid: het is Heidelberg i.p.v. Heidenberg. Jan (van Bert en Lies) heeft daar vorig semester stage gelopen; bij een of ander biologisch onderzoeks instituut.
  Het bestelde stoeltje van Jens heb ik gisteren van postkantoor gehaald, dus als jullie even via Arnhem rijden pik je die zo mee.
  Ik vind het een goede vondst om, na het opstaan, pas te vertrekken als jullie klaar zijn.
  Hier zou ik nou nooit op zijn gekomen. Werkt verfrissend zo’n vakantie!
  Nog veel plezier en blijven schrijven, foto’s maken, gezond eten en bier drinken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *