Dag 6, 30 juli 2015: Heidelberg – Gundersheim

Vanochtend heeft Jens een heerlijk eitje gebakken, ondertussen probeerde ik de fiets van Jens af te stellen omdat de ketting steeds ratelde. Uiteindelijk werd het tijd om te gaan maar het probleem was juist erger geworden, hij kwam nauwelijks meer op het grote blad. Jens kon er alsnog mee doorfietsen en heeft de tocht overleefd.

Tijdens de tocht reden we vooral langs rivier de Neckar. Dit gaf mooi afwisselende uitzichten van dorpjes, stadjes, bossen en bergen. Om 11.00 uur ging de bewolking over naar zonnig weer. Rond 13.00 uur besloten we om uitgebreid te pauzeren aan de rivier, in het zonnetje op onze lekker stoeltjes.

We besloten dit keer om na ongeveer 60 km voor een camping te kiezen, de eerste volgende lag namelijk een heel stuk verder. Ook was gisteren een zware dag geweest dus verdiende we wel wat meer rust.

Inmiddels was het half 4 en waren we op de camping. Bij gebrek aan briefgeld hebben we al ons kleingeld uitgegeven aan de camping. Na het opbouwen van de tenten gingen we ons opfrissen. Nu bleek de douche 1 euro te kosten, laten we nou net alles uitgegeven hebben. Ik liep terug naar de tent in de hoop nog iets van geld te kunnen vinden. Ik trof één 1 euro muntstuk aan en een paar centen. De euro heb ik maar aan Jens gegeven en ben zelf koud gaan douchen in het zeer slecht onderhouden sanitair gebouw. Volgens het automaat zou Jens 5 minuten warm water hebben, alleen stopte het al na ongeveer 3 minuten. Zo mocht Jens ook het koude water ervaren om de zeep van zich af te wassen.

Na het douchen hebben we de ‘schoonste’ wasbak nog schoner gemaakt om onze kleding in te wassen. Deze hebben wij te drogen gehangen aan onze fietsen om lopend het dorpje in te gaan om te pinnen, boodschappen te doen en in de zon op een terrasje te zitten om te genieten van een heerlijk Duits biertje.

We hebben uiteindelijk pasta in blik gekocht die we op de camping hebben opgewarmd, deze bestond voor het grootste deel uit saus.

Bij het afwasgedeelte kwamen we erachter dat de trend zich had doorgezet: vieze stinkende bakken waar je je vaat in schoon moet krijgen. Na het afwassen hadden we tijd om in alle rust naar Jens zijn versnellingen te kijken. Dit keer hebben we het hele voorderailleur opnieuw afgesteld met de kabel en de stelschroeven. Hoe het er nu uit ziet doet alles het weer zonder te ratelen. We hebben daarna nog even rustig gezeten om vervolgens te gaan slapen, ‘onder genot’ van een straatmuzikant die zijn instrument uittest. De drukke weg aan de camping maakt alles af.

Hopelijk is de camping morgen beter!

IMG_1857

 

IMG_1788IMG_1790

IMG_1859IMG_1810 IMG_1806 IMG_1803 IMG_1861 IMG_1860

3 gedachtes aan “Dag 6, 30 juli 2015: Heidelberg – Gundersheim

 1. Ger Houweling

  Het is goed om te lezen en te zien dat jullie een ‘goede’ Balans hebben gevonden bij inname, opslag en verbranding zowel bij vloeibaer als eetbare energie.

  Jullie verhalen en ondersteunende beelden (foto’s) geven een perfect beeld van jullie respectvolle prestatie(s).
  Jens kan wel erg zielig (of is het krietisch) bij zo,n smakelijke maaltijd uit blik.
  Moet verder een geweldige beleving zijn en hopelijk nog verder worden.
  Was ik nog maar 20. Ik zou wel 45 jaar terug willen gaan om dit zelf te beleven.

  Blijf doorgaan met de berichten en de ondersteunende, geweldige, beelden. T’ís genieten
  Goede reis en behouden tour verder.

  Ger

 2. Patrick

  Aww, geeft Jens tegenwoordig het technische werk uit handen? 😛 Jammer dat de camping niet beviel, maar gelukkig morgen weer wat anders 😛 Das dan toch weer het voordeel van op doorreis zijn..

 3. Opa Geurts

  Ja dat is goed dat jullie ook op niet zo schone campings komen dan weten jullie ook hoe belangrijk het is om schoon sanitaire te hebben op een camping maar het weer is goed en de plaat voor de tent ook dus op naar het volgende avontuur.
  En Bas je weet toch hoe je een derailleur moet afstellen anders even op internet kijken.
  we wensen jullie een fijne voortzetting van de reis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *