Dag 10, 3 augustus 2015: Utting – Krün

Zoals je hebt kunnen lezen waren we omringd door kinderen. En ja hoor, om half 12 werd ik door gejank wakker. Ouders waren niet in de buurt, die kwamen later het kind sussen. Uiteindelijk toch lekker geslapen. Jens zei de volgende ochtend dat hij er blijkbaar lekker doorheen geslapen is.

Onze tocht begon weer bij het meer van gisteren. Alleen nu gingen we steeds meer richting de Alpen, die ook steeds beter in zicht kwamen. Via glooiend landschap kwamen we steeds dichterbij. Het was een hete dag. Opeens kwamen we langs een snelstromend helder riviertje met ijskoud water, dat afkomstig is uit de bergen. Hier hebben we ons hoofd even gekoeld om vervolgens weer verder te gaan. We kwamen steeds dichterbij de Alpen. Een stuk verder gingen we er tussendoor, dit was zo goed als vlak waardoor we snel omringd werden door bergen. Omdat het zo lang vlak bleef waren we in de veronderstelling dat het een rustig dagje werd vandaag. Totdat we een bocht om de berg maakte en we moesten gaan klimmen. Dit was geen steile klim maar een lange klim. In combinatie met de hitte was dit geen pretje. Een aantal keer in de schaduw afkoelen deed wonderen, totdat we bij de camping uitkwamen.
De camping is echt een wintercamping om te skiën etc. Met alles erop en eraan. De receptie zag er gelikt uit, zo ook het terrasje van het restaurant waar we voorbij liepen.
Omdat de camping volgens de naam aan een ‘See’ ligt hadden we wel zin om te zwemmen. We besloten om eerst te gaan douchen, Jens liep eerst omdat ik wat treuzelde. Tot mijn verbazing liep ik door een heel net sanitair gebouw. Het leek zo een 5 sterren hotel. Je douchehokje is geen hokje maar echt een aparte kamer met een douche, bankje en een privé wasbak. Alles in dezelfde tint. Ook hadden we een kamer met een bad gespot. Na het douchen hebben we nog even een snelle hap klaargemaakt en gingen we naar de See, om te kijken of dat wat is. Dit was eigenlijk niets meer dan een zielig meertje dat niet voor zwemmen bedoeld is. Dus gingen we maar naar het terras om een gratis cocktail te drinken (krijgt iedere gast van het huis), natuurlijk kon daarna een Duits biertje niet ontbreken.
Toen we verzadigd waren hebben we rijst gekookt met veel verse groente, champignons en tonijn in blik. Dit was best te eten als je honger hebt.
Daarna zijn we de afwas gaan doen. Hier werd de lijn van een sterren sanitair doorgetrokken. Mooie RVS aanrechten en kranen afgewerkt met mooie tegels en spotjes. Je kijkt je ogen uit van verbazing.

Na het afwassen besloot Jens alles uit het geld halen wat erin zit, en is lekker in bad gegaan waar je ondertussen je telefoon kunt opladen. Hij heeft er erg van genoten.
Het enige wat nu dus een verrassing is, is de prijs. Gemiddeld betalen we ongeveer 20 euro totaal. Het zou ons niets verbazen als het dit keer minimaal 40 is. Dit lees je in het bericht van morgen!

Facebook-20150808-065114

Facebook-20150808-065118

Facebook-20150808-065125

Facebook-20150808-065131

Facebook-20150808-065135

Facebook-20150808-065142

Facebook-20150808-065227

Facebook-20150808-065231

Facebook-20150808-065236

Facebook-20150808-065243

3 gedachtes aan “Dag 10, 3 augustus 2015: Utting – Krün

 1. Camping Warnsborn

  Goedemorgen, bij ons is het inmiddels 6 augustus, de dag dat Bas 22 jaar wordt. Bas komt altijd 1 jaar ouder terug van vakantie. Bas van harte gefeliciteerd met je verjaardag! Geniet ervan! Jens jij ook een mooie dag. Wij hebben uitgekeken naar jullie dagverslagen, iedereen werdt al ongerust toen de update uitbleef. Houdt het extra spannend voor ons. Veel plezier!!!!

 2. Opa Geurts

  Bas gefeliciteerd met je verjaardag en met de Alpen in het zicht of al op de Alpen maak er maar een mooi verjaardag feest van. En een geluk hebben jullie als je berg op gaat zul je ook weer naar onder gaan en dat gaat dan weer van zelf.
  Ook van Oma een fijne verjaardag gewenst en bedankt voor de fijne verhalen en foto’s.

 3. Diana

  Fijn om weer op de hoogte te zijn! en vooral heel erg leuk om te lezen, ik zie het inmiddels al helemaal voor me…. Super zeg zo’n luxe camping tussendoor, dat maakt toch weer veel goed. Bas van harte gefeliciteerd en een hele mooie dag, samen met Jens!
  En dan ook nog een verrassing vandaag – ik ben al een beetje op de hoogte …. – 😉
  Maar dat horen we vast nog wel. Succes en enjoy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *