Dag 14, 7 augustus 2015: Auer – Valcanover

Vanochtend begon de zon al snel fel te schijnen en liep de temperatuur gelijk op.
In Trento moesten we van de hoofdroute afwijken en de Venetië route volgen, deze staat ook beschreven in het boekje en in een gps bestand. We wisten al dat de route in Trento gelijk met een klim zou beginnen.
Voor ons gevoel was dit een van de zwaarste klimmen. Dit kwam mede door de hoge temperatuur van 36 graden, in de volle zon. Het was dan ook nodig om vaak bij te komen in de schaduw. Daarna hadden we gelukkig een korte afdaling.

Na de klim en de afdaling fietste we op een grote weg, op en gegeven moment stond er een bordje met Lidl. Het leek ons verstandig om lunch te halen. Bij de ingang van het winkelcentrum zat een pizzabakker, we konden de verleiding niet weerstaan en hebben ieder een halve pizza gekocht. Na deze opgegeten te hebben zijn we verder gefietst, waarna we uitkwamen bij een groot meer met mooi uitzicht. We zeiden tegen elkaar: als het zwemwater is springen we erin. Het verliep anders, er zat een camping aan het water. Wij besloten hier maar te overnachten, na 65 km. De camping is heel mooi gelegen en we staan op een aparte verhoging wat als tentenveldje dient. Wij zijn de enige op het tentenveld en kijken mooi over de camping uit richting het water. Helaas was Jens zijn tentstok wederom gebroken op de vorige camping, dus heb ik gelijk mijn tent opgezet zodat we onze waardevolle spullen konden opbergen, om vervolgens te gaan zwemmen.

We hebben heerlijk gezwommen in het meer, het water had zelfs nog kouder gemogen. Na het zwemmen ging Jens aan de slag om zijn tent te repareren. Dit is uiteindelijk gelukt met een haring, ducktape en tyraps. Jens kan dus na de vakantie een rondje langs de winkels gaan doen.

Daarna zijn wij naar de supermarkt gegaan, die gelukkig om de hoek lag. We besloten om voor de verandering eens spaghetti klaar te maken. We kochten wat verse groente, saus en spaghetti. Voordat we zin hadden om te koken doken we nog even het water in om vervolgens te gaan koken.
Het eten smaakte wederom erg goed en vulde uitstekend. We hebben gelijk de afwas gedaan om vervolgens nog rustig buiten te zitten.

We gaan op tijd slapen, want we hebben besloten om één uur eerder op te staan zodat we minder last hebben van de hitte. Gelukkig is, als het goed is, de rest van de route redelijk vlak en laten we vanaf morgen de Alpen achter ons.

Facebook-20150807-091111

Facebook-20150807-091213

Facebook-20150807-091316

IMG_2190

Facebook-20150807-091332

Facebook-20150807-091348

Facebook-20150807-091406

Facebook-20150807-091425

4 gedachtes aan “Dag 14, 7 augustus 2015: Auer – Valcanover

 1. Richard

  Om 1 al gaan fietsen vind ik wel een hele moedige zet maar gezien het weer misschien wel zo verstandig. Ik weet alleen niet of de receptie open is om uit te checken.

  Goede reis vandaag, ik hoop dat de laatste twee fietsdagen net zo goed blijven gaan als de rest.

  Groet,
  Richard

  1. Bas Bericht auteur

   Wij bedoelde trouwens 1 uur eerder, dus om 6.00u opgestaan om alles in te pakken en wat te eten! In ons volgende bericht lees je onze bevindingen van die dag!

 2. Opa Geurts

  Aller eerst de complimenten voor de mooie foto’s maar de hitte bedenk wel het is zomer.
  En wat die tent van Jens betreft moet hij maar eens in het hout hok kijken ik denk dat daar wel wat licht.
  Maar nu wat ander we genieten steeds van jullie verhaal en foto’s maar als jullie thuis zijn kunnen jullie hier wel mee daar gaan want we kunnen het eigenlijk niet meer missen.
  Voor de verdere reis heel veel plezier en goede reis.

  Groetjes Oma en Opa

  1. Bas Bericht auteur

   Bedankt! We gaan er vanuit dat er nog garantie opzit aangezien de tent net nieuw is, dus we zullen zien na de vakantie!
   Goed om te horen dat de berichten bevallen! Ook van Venetië en Verona zullen we nog berichten en foto’s plaatsen, ook al bestaat onze dag dan niet meer uit fietsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *