Dag 15, 8 augustus 2015: Valcanover – Bassano del Grappa

De foto’s van dag 9 en 10 staan ook eindelijk online! Dag 11 komt vanavond nog!

Vandaag zijn we om 6.00 uur opgestaan. We hadden de dag ervoor al afgerekend, dus konden we na ons ochtend ritueel gelijk vertrekken. Vannacht heeft het, onverwacht, nog geregend. Het was nog heerlijk koel en aardig bewolkt, dit hield ongeveer tot 12.00 uur aan.

We maakte door het perfecte fietsweer een hoop kilometers. In het begin konden we een tijdje achter wielrenners hangen, waardoor we makkelijk gemiddeld 30 km/u konden behalen. Op een gegeven moment reden ze iets te snel een klim op waardoor we ze kwijtraakte.
Onderweg zijn we nog bij een bakker gestopt waar Jens nog een lekkere lunch had gehaald, waaronder een taartje. Iets later dan mijn verjaardag maar toch nog een lekker taartje gegeten!
De route ging een lange tijd langs een klein riviertje. Opeens werden we ingehaald door een vrouw die al een tijdje achter ons fietste. We bleven achter haar hangen. Ze fietste met gemiddeld 30 km/u waardoor wij wederom lekker wat kilometers konden maken. Dit was vrij onverwachts aangezien de vrouw al aardig op leeftijd was.

Later hielden plotseling de Alpen op en werd het vlak. We reden door leuk uitziende Italiaanse dorpjes. Ergens achter het dorpje in het platteland leek het ons handig om eens voor een camping te gaan kijken. We hadden inmiddels al 90 km gefietst en de warmte begon hinderlijk te worden. Nu bleek dat tot en met Venetië (nog 69 km) er geen campings meer op de route waren. Wel was er een camping op 9 km, helaas was dit terug. We besloten dus om terug te fietsen omdat het anders geen doen meer was met deze temperaturen. De Alpen kwamen weer in zicht, terwijl we deze net achter ons hadden gelaten.
In een dorpje kwamen we bij onze eindbestemming uit, we verwachtte een camping maar dit bleek een hostel. Aangezien een kamer zonde van het geld is met deze temperaturen en omdat het aangegeven stond als camping in de GPS, vroeg ik of we er ook konden kamperen. De dame bij de receptie wist zelf niet hoe het precies zat aangezien ze voor een collega inviel. Ze contacteerde haar collega waarna we in de tuin konden gaan staan met onze tenten. Douchen konden we binnen, ook gebruik maken van de keuken is geen probleem. Gelukkig hebben ze ook stabiel gratis internet.
Na het douchen hebben we binnen op heerlijke banken gezeten om onze sociale contacten bij te werken. Daarna besloten we naar de Lidl te gaan, deze stond in onze navigatie aangegeven op 317 meter. Bij aankomst bleek de Lidl vertrokken te zijn, wel was er een klein familiewinkeltje met kaas en brood die ook de basisbenodigdheden verkoopt. We hebben hier ons avondeten gehaald, bier en nog een stukje warme pizza om de trek te stillen. Aangezien het buiten geen doen was zijn we daarna weer binnen gaan zitten, op de heerlijke banken waar Jens een boek aan het lezen is en ik ons blog bijwerk.
Morgen nog ongeveer 80 km (omdat we er 9 moesten terugrijden) en dan zijn we op onze eindbestemming en hebben we ons doel bereikt! Volgende week zaterdag gaat de fietsbus terug naar Nederland, dus we hebben nog genoeg tijd om Venetië en Verona te verkennen.

Aangezien het nu 17.00 uur is vul ik, indien nodig, dit bericht van vandaag nog aan.

Update: Net even ingecheckt. Het is niet gebruikelijk dat er tentjes staan, maar voor 5 euro per persoon is het prima. Voor die prijs mogen we ook van alles gebruik maken (sanitair, keuken, wifi, woonkamer etc), dat is natuurlijk geen geld!

Facebook-20150808-053322

Facebook-20150808-051054

Facebook-20150808-053331

Facebook-20150808-053336

Facebook-20150808-053344

Facebook-20150808-053349

Facebook-20150808-051107

Facebook-20150808-053353

Facebook-20150808-051120

Facebook-20150808-053401

Facebook-20150808-053340

Facebook-20150808-053357

2 gedachtes aan “Dag 15, 8 augustus 2015: Valcanover – Bassano del Grappa

 1. Ger Houweling

  De Finish! Ik heb van Margo en Felix begrepen dat jullie rond 17.00 uur jullie bestemming hebt berijkt!
  Gefeliciteerd met het behaalde resultaat. Ik ben benieuwd naar de uitdaging van volgend jaar!
  De foto’s zijn nog steeds spectaculair en om van te genieten. Ik hoop dat er nog een paar volgen.
  Zo en dat wordt dus nu Gondelen neem ik aan.
  Jens zingend aan de peddel (of hoe dat ook mag heten) en Bas genietend van het Itiliaanse ‘Giethoorn’ en van een echte Venitiaanse PISA.
  Geniet van de eindbestemming en (ik hoor wel wanneer) alvast een goede terugreis.
  Tot slot nogmaals bedankt voor de geweldige verslaglegging, in woord en beeld, van jullie tour.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *