Dag 4, 4 juli 2016: Bled

Vanmorgen heerlijk uitgeslapen. Vannacht werd het best koud, zo was het nodig om extra kleding aan te trekken. Rond 8u ‘s ochtends begon de zon echt op de tenten te branden. Jens heeft ontbijt gehaald in de supermarkt die vóór de camping ligt en ik ben de afwas van gisteravond gaan doen. Na een heerlijk broodje met ei heeft Jens de kleding gewassen, daarna zijn we het meer gaan ontdekken. Het eilandje, met een kerkje en een paar huisjes, in het meer is alleen te bereiken door een taxibootje, of een roeibootje die je zelf huurt. Wij hebben besloten om er zelf heen te zwemmen. Dit was nog een aardig stuk zwemmen maar het water was heerlijk warm en kraakhelder. Aangekomen op het eilandje zijn we een rondje gelopen, al snel hadden we alles gezien. We hadden totaal geen besef van tijd meer. Aangekomen bij onze tenten bleek het al half 2 te zijn. Tijd om te lunchen. Wederom hebben we bij de supermarkt wat lekkers gehaald. Na gegeten en gerust te hebben hadden we de behoefte om meer van de natuur te zien. We zagen bij het zwemmen al een looproute het bos in lopen. Deze zijn we gaan volgen. We moesten een hoop klimmen waarna we bij een mooi uitzichtpunt uitkwamen waar je het meer kon overzien. Hier hebben we even van genoten en wat foto’s gemaakt om vervolgens het pad verder te lopen. Het klimmen hield niet op en we kwamen op een tweede top terecht die een heel stuk hoger lag. Vervolgens zijn we nog een stuk verder gelopen waarna Jens op het idee kwam om op een willekeurige plek af te dalen in de hoop dicht bij de camping uit te komen. Aangezien het best steil was en het gevaar op verzwikte enkels groot werd (wat natuurlijk zeer vervelend is bij een backpack vakantie) kwam Jens er uiteindelijk mee dat het misschien niet zo verstandig is. We besloten weer een stuk terug te klimmen om het pad weer op te zoeken.
Na terugkomst op de camping, het was alweer 19u, zijn we weer gaan zwemmen, boodschappen gaan doen en gaan douchen. Hierna hebben we geïmproviseerde wraps gemaakt. We hadden nog best wat vlees over die ik besloot op te bakken. Wat we al aan zagen komen kwam vanavond uit, het gas ging op. Ik ben naar de receptie gelopen met het gasblik in de hoop een zelfde soort te vinden. Ze hadden er eentje die het zou kunnen zijn. Ze kwamen voor het grootste deel overeen. Eindelijk weer terug bij het eten, wat overigens best lang duurde aangezien wij helemaal aan het einde van de camping staan (700m lopen), bleek het niet te passen. Ze komen qua uiterlijk overeen maar de ene aansluiting is wat dieper en heeft een klein schroefdraadje. Dit werd geen succes dus moesten we de rest weggooien. We hopen deze vakantie nog een gasblikje te vinden, anders moeten we maar een brander kopen die wel de gangbare aansluiting heeft van deze landen.
Morgenavond pakken we de nachttrein naar Split in Kroatië.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

3 gedachtes aan “Dag 4, 4 juli 2016: Bled

  1. Opa Geurts

    Mooie foto’s zo zien jullie wat de natuur daar mooi is geniet er van. Wij genieten van het verhaal en de foto’s.

  2. Diana

    Wat een mooie foto’s! Ik loop een beetje achter natuurlijk omdat ik zelf een poosje weg was met weinig WiFi… Inmiddels zitten jullie ergens in? Nou ja dat lees ik vast wel binnenkort. Toffe reisverslagen ????, have fun!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>