Dag 6, 6 juli 2016: Split

De treinreis was in het begin erg warm, maar wij hebben toch wat kunnen slapen. Jens was slim door zijn luchtbed om zijn harde matras te leggen om de reis comfortabeler te maken. De conducteur kwam om 6:30u langs om onze tickets terug te geven, deze hield hij bij om alles op zijn kantoor bij te werken. Om ongeveer 7:00u kwamen we aan in Split. Ondanks dit vroege tijdstip was het best levendig op de boulevard.
Nadat wij op een bankje aan de zee wat gerust hadden, en gebruik hebben gemaakt van een willekeurige vrije wifi, zijn wij rond 8:00u naar een hostel gelopen die wij via internet hadden gevonden. Er was nog een 2-persoons kamer vrij voor dezelfde prijs als een gedeelde slaapzaal. Alleen de inchecktijd is vanaf 14:00u dus moesten wij ons nog behoorlijk wat uurtjes vermaken.
Om te beginnen zijn we aan het strand gaan hangen en zijn we het stadje doorgelopen. Op dit tijdstip zijn vooral de plaatselijke bewoners actief, wat wel leuk is.
Op internet vonden wij een groot park naast het stadje. Wij besloten hier naar toe te lopen om de tijd te doden. De top van het park lag behoorlijk hoog, na een hoop trappen in de volle hitte hadden we de top bereikt, waar er een mooi uitzicht op ons wachtte. Daarna besloten we naar het hostel te lopen om daar, in de tuin, het laatste uurtje vol te maken en te genieten van de wifi. De kamer was wat eerder beschikbaar. Het leek wel een hotelkamer, heel riant en alles voor onszelf inclusief tv en een laptop. Niet wat je van een hostel zou verwachten. Na gerust en ons opgefrist te hebben liepen wij weer het stadje in. Op een gegeven moment werden wij opgeschrikt door een hevige knal vlak bij ons dat helemaal door galmde. Iedereen schrok zich kapot, in een fractie van een seconde dachten we aan een aanslag. Maar het bleek, ondanks de heldere lucht en het heerlijke weer, dat het donder was. We zagen daarna ook de onweerswolken. Gelukkig bleef het droog en was dit de enige harde knal.
‘s Avonds hebben wij pizza gegeten bij een restaurant om later, wanneer de zon onder was, nog te zwemmen in de zee. We hebben er weer een volle dag opzitten dus gaan we op tijd slapen in deze heerlijke bedden met de airco op 21 graden. Morgen hebben we de bus om 10:55u omdat er vanuit Split geen treinen naar BosniĆ« gaan.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Een gedachte aan “Dag 6, 6 juli 2016: Split

  1. Margo

    Leuk om tussen alle bedrijvigheid door op de hoogte te blijven van jullie avontuur.
    Mooie foto’s. De eerste week zit er op. Veel plezier en veel mooie indrukken de komende week.
    Groetjes uit Arnhem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>