Dag 7, 7 juli 2016: Split – Mostar

Vanochtend om 9:00u opgestaan om ons rustig klaar te maken voor de bus naar Bosniƫ. Bij een bakker nog een paar broodjes gekocht om vervolgens op een terrasje koffie te drinken. Rond 10:55u stapten we in de bus. Deze was vrij luxe met snelle wifi en airco. Het was een mooie tocht langs de zee. Uiteindelijk gingen we richting het binnenland. Bij de grens moesten wij onze paspoorten ter controle inleveren. Aangekomen dichtbij Mostar moesten wij onverwachts nog overstappen op een andere bus die al klaarstond. In de bussen hadden wij door de wifi alle tijd om een hostel te zoeken. Wij hebben gekozen voor een hostel praktisch in het centrum voor maar 9 euro per persoon per nacht. Een aardige vrouw wees ons de kamer en maakte onze bedden op. Het is een slaapzaal voor 12 personen waar wij op dat moment (16:00u) nog als enige zijn. Na onze tassen gedumpt te hebben zijn we het stadje ingelopen. Het heeft veel oude straatjes en gebouwtjes met de brug als voornaamste trekpleister. Buiten dit oude deel staan veel verlaten gebouwen met zichtbaar nog de kogelgaten. In een klein deel is dus maar echt wat voor ons te beleven.
Bij de brug, aan het water, hebben wij op een terrasje nog een halve liter bier gedronken voor maar 2 euro per stuk. Daarna hebben we op een ander terrasje een, volgens hun, Bosnisch gerecht gegeten.
We deden nog een rondje door de stad en kwamen bij wat wijken uit waar je liever niet te lang bent.
In het hostel aangekomen hoorden wij van de eigenaresse dat er morgen helemaal geen treinen rijden vanaf dit stadje. Wij willen morgen graag via Sarajevo, de hoofdstad van Bosniƫ, naar Banja Luka reizen. We zijn maar naar het busstation gelopen om te kijken wat de mogelijkheden zijn. Om 6:30u is de eerste mogelijkheid naar Sarajevo die daarna gaat pas om 16:00u. Aangezien wij het stadje wel weer gezien hadden nemen wij die van 6:30u. Dan komen wij ongeveer om 10:00u aan waarna wij met de trein verder kunnen.
In het hostel hebben wij de eigenaresse gemeld dat wij morgen vroeg al gaan en dat wij nu wel willen betalen en alvast de sleutel willen inleveren, omdat wij vanavond toch in het hostel blijven. Betalen was prima maar ze staat morgen speciaal voor ons op om nog gedag te zeggen.
Ondertussen zijn er ook 2 andere Nederlandse backpackers gearriveerd in de slaapzaal.
Wij hebben vanavond nog gebruik gemaakt van de wifi met voetbal op de achtergrond en zijn vervolgens gaan slapen.

image

image

image

image

image

image

image

2 gedachtes aan “Dag 7, 7 juli 2016: Split – Mostar

 1. Ger & Gre

  Gigantisch, de foto’s-het verhaal ze zijn geweldig-spectaculair.
  Eten – Moeten wij van Jens zijn gezichtsuitdrukking opmaken hoe het eten smaakte?
  Wij blijven met zeer veel nieuwsgierigheid jullie volgen.
  Groeten en goede reis verder komende week.

 2. Opa Geurts

  Hoi daar ben ik weer. Veel van die plaatsen komen bekent voor van de oorlog daar in 1995 ome Hay is daar toen gewest en heb veel over die plaatsen gelezen. Hier vandaag ook hoog zomer en vanmiddag druk de tour en formule 1 kijken. Geweldige foto’s en geniet van die mooie reis daar in voormalig joegoslavie. Groetjes van oet Baolder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>