Dag 8, 8 juli 2016: Mostar – Zagreb

Om 5:50u ging de wekker. Stilletjes, om de andere backpackers niet wakker te maken, maakten wij ons klaar. Om 6:15u verlieten wij onze kamer. Geen eigenaresse te vinden, de sleutel hebben wij dan ook maar op een bureau van de receptie gelegd. Al snel kwamen we bij het busstation aan waar we nog even moesten wachten. In de bus konden wij nog heerlijk bijslapen tot de chauffeur op een gegeven moment naar ons riep dat we in Sarajevo zijn.
Nu nog op zoek naar het treinstation. We liepen een hal binnen waar ze in ieder geval bustickets verkopen en waar een poortje staat met een controleur. We vroegen aan de man waar het treinstation is. Hij zei dat wij onze tickets moesten laten zien. Hij speelde ze door naar een loket waar wij in totaal 2 mark (1 euro) moesten betalen. Toen mochten wij door. Dit was schijnbaar een busstation. Waar wij voor betaald hebben weten we zelf ook niet. We zijn weer omgekeerd om verder te zoeken. We zagen uiteindelijk een groot gebouw met een klok, dit was gelukkig het station. Na 40 minuten wachten kwam de trein. Weer een typische oude trein maar het zit prima. Er rijden hier heel weinig treinen en bij veel spoorwegovergangen zijn geen slagbomen of lichten, de trein moet dus continue claxonneren.
Ondertussen hebben wij besloten niet in Banja Luka uit te stappen maar in de trein te blijven zitten naar Zagreb, Kroatië. Hier moeten wij toch heen willen wij verder kunnen, dus bespaart dit een reisdag. Ook hebben wij voor ons gevoel voldoende gezien van Bosnië en willen wij weer terug naar de westerse sferen in plaats van het verval wat wij daar gezien hebben.
Aangekomen bij de grens werden alle paspoorten ter controle ingenomen en kregen wij eindelijk een stempel in ons paspoort. Na een paar honderd meter was de tweede controle van de Kroaten.
Wat opviel waren de vele kleine stationnetjes, waar de trein ook stopte, met soms geen perron waarbij de naam van het station op een vervallen stationsgebouw staat dat niet meer in gebruik is.
Eindelijk aangekomen in Zagreb zijn we bij een cafeetje een biertje gaan drinken om gebruik te maken van de wifi. Op deze manier konden wij een geschikt hostel vinden. We vonden een hostel die een 2 persoons slaapzaal vrij had met stapelbed. Na deze gereserveerd te hebben liepen we naar het hostel dat maar één kilometer verder lag. Aangekomen in het hostel was de kamer niet meer beschikbaar en kregen wij een upgrade naar een grote privé kamer. De eigenaresse legde ons uit wat wij echt gezien moesten hebben van Zagreb, ook kregen wij een kaart mee. Na ons opgefrist te hebben gingen wij de stad in. We aten een hamburger bij een leuk uitziend restaurantje in een drukke straat in het centrum.
Hierna hebben wij nog een oerhollandse Amstel gedronken in een parkje waar een klein evenement was, om vervolgens terug te gaan naar het hostel.
Ondanks vrij weinig gedaan te hebben door de lange reisdag waren wij behoorlijk moe en gingen wij op tijd slapen om morgen echt de stad te verkennen.
Het bleek zo’n leuke stad te zijn dat wij hebben besloten om morgen niet door te reizen maar, indien mogelijk, nog een nacht in het hostel te blijven.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Een gedachte aan “Dag 8, 8 juli 2016: Mostar – Zagreb

  1. Diana

    Dat ziet er allemaal super leuk uit, en nog steeds in Zagreb zag ik net via de app van Jens z’n iPhone. Ben benieuwd naar het vervolg!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>