Dag 11, 11 juli 2016: Budapest – Brno

Vannacht niet echt goed geslapen. We lagen op een slaapzaal van 8 personen. Het was erg warm, je hoorde sommige snurken en het raam stond open waardoor je nog lang mee kon ‘genieten’ van het nachtleven in Budapest.
Via de metro waren wij al weer snel bij het juiste station. Hier hebben wij de trein richting Praag gepakt om vervolgens uit te stappen in Brno. In de trein hebben wij nog wat bij kunnen slapen van afgelopen nacht.
Aangekomen in Brno hebben wij weer een terrasje met wifi gezocht om een hostel te kunnen zoeken en boeken. Hier hebben wij nog een heerlijk Weissbiertje gedronken om vervolgens naar het Hostel te gaan. Deze lag maar een paar minuten van het terrasje af. We kwamen uit bij een gezellig pleintje met terrasjes. Aangekomen bij de vijfde verdieping van een gebouw hebben wij ons ingecheckt. We kozen dit keer weer voor een 2 persoons kamer om de vorige nacht te compenseren. De prijzen zijn erg netjes in Tsjechiƫ waardoor dit wel kon. We kregen een grote kamer op de tweede verdieping met uitzicht op het plein. Een heerlijk hostel, zeker voor deze prijs (40 euro totaal).
Het stadje kent weinig toerisme, wat wij erg fijn vinden. Lekker onder de lokale bevolking.
We besloten het stadje weer lopend te gaan verkennen. Aangekomen bij een kerk bleek dat je in de toren kon komen. Dit kostte omgerekend 2 euro per persoon. Dit besloten wij, voor de verandering, ook maar te betalen.
In onze tocht door de stad kwamen wij al een chinees restaurant tegen. We kregen allebei ontzettend zin in chinees. We besloten dan ook om hier wat te eten. We hadden, na de fietsvakantie, niet zo’n goede ervaring met het eten bij een chinees op vakantie.
We besloten gewoon de gok te wagen. Toen we de kaart kregen probeerden we nog in het Engels te vragen of ze ook een menu hadden. Ze zei ja, maar ze snapte er natuurlijk niets van. We kozen ieder een gerecht met eend en nog twee bijgerechten van noodles en rijst. Het eten was heerlijk en voldoende. De eend was lekker mals.
Na het eten hebben wij nog terrasjes gepakt om vervolgens te gaan slapen. Morgen pakken wij de trein naar Dresden. Eindelijk weer naar een land met de euro.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>