Dag 12, 12 juli 2016: Brno – Dresden

Vanochtend hebben wij de trein gepakt naar Dresden. Deze trein had gelukkig wifi. We besloten om gelijk al een hostel in de trein te regelen, zodat wij daar bij aankomst gelijk heen kunnen.
Aangekomen in Dresden moesten wij nog de tram nemen en daarna nog een stukje lopen. Het hostel, de buurt en de mensen deden hippie achtig aan. Een hele vriendelijke vrouw checkte ons in.
Na de spullen gedumpt te hebben zijn wij het historisch centrum in gelopen. Bij een biergarten dronken wij een biertje om vervolgens een plek te zoeken om te eten. Wij hadden bepaalde eisen: geen pizza, geen chinees, geen fastfood en er moeten mensen in/bij het restaurant zitten. Het liefste zouden we echt Duits willen eten, een lekker grote schnitzel. Na veel rondgelopen te hebben besloten wij gewoon te gaan zitten om eindelijk onze honger te kunnen stillen. We kozen voor een heerlijk schnitzel. Geen Duitse portie qua grootte, maar het was zeker voldoende

Na het eten zagen we dat er een evenementje in de wijk was. Er stond een lange rij. Wij hadden geen zin om aan te sluiten dus liepen wij door. Aan de zijkant was nog een ingang waar we gewoon door konden lopen zonder te wachten. Zoals de rest van de omgeving was dit ook hippie achtig. Een hele vredige sfeer en kunstig. We dronken een biertje en bekeken de mensen en omgeving. Er stond een zelfgemaakte draaimolen in het midden die aangedreven werd met de hand. Voor 2 euro kon je er aan een tafeltje gaan zitten. We besloten eens gek te doen en plaats te nemen. Het zag er allemaal wel grappig uit.

Vervolgens hebben wij nog een biertje gedronken in een biergarten. Het was al laat dus zijn wij daarna naar het hostel gegaan. We sliepen weer op een slaapzaal, dit keer met eigenaardige personen die niet reageerden op gedag van ons.
Wij zijn gaan slapen. Morgen staan wij 7:30u op zodat we om 9:20u de trein kunnen nemen.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>